Coevorden - Renovatie 55 + 14 woningen
Project info

Project info

Bij het wijkvernieuwingsproject in de wijk Poppenhare worden in totaal 69 woningen gerenoveerd. Dit zijn twee afzonderlijke plekken in de wijk. Een project met 14 woningen en de andere met 55 woningen. Het project met de 14 woningen bestaat uit 2 grote blokken van 7 rijwoningen. Bij deze woningen worden de schoorstenen verwijderd en het dak vervangen. In de gevel willen we de verdieping voorzien van muurschilderwerk om zo de gevel minder massief te maken. Door deze opdeling in de gevel krijgt het blok een meer menselijke maat. Dit hebben we ook in de kopgevel doorgezet waardoor dit ook niet meer één groot metselwerk vlak meer is. Voor het ontwerp van de bijkeuken/berging hebben we de gevel van de berging schuin gezet. Hierdoor is er vanuit de woonkamer een beter en ruimer zicht in de tuin en een betere daglicht toetreding. Vanuit de keuken is het zicht in de achtertuin hierdoor ook groter en blijft het contact met de achtertuin optimaal. Voor de zonwering hebben we een voorstel meegnomen met een pergola aan de achtergevel ter plaatse van de berging/bijkeuken.

Voor de 55 woningen hebben we de entree een duidelijk accent meegegeven door het vlak metselwerk te kleuren en een luifel te maken. In deze luifel kan ook de buitenverlichting worden opgenomen. Om de dynamiek en levendigheid in de gevel te vergroten hebben we ook een kleurvlak aangebracht tussen de kozijnen op de verdieping. De draaiende delen in de kozijnen worden voorzien van een nieuwe kleur waarmee de 55 woningen weer een nieuw gezicht krijgen. Ook hier hebben we voor dezelfde oplossing gekozen met de bijkeuken/berging waarbij door de schuine lijn en juiste plaatsing van de kozijnen een optimale relatie met de achtertuin ontstaat.

Voor beide projecten worden de bergingen aan het achterpad voorzien van een nieuw dak met goot en hemelwaterafvoer zodat het metselwerk op het maaiveld niet meer zo slecht kan worden. Tussen de bergingen zijn allemaal gelijke erfafscheidingen met poort voorgesteld.

7 / 7