Uitbreiding Dienstencentrum Ambiq - Hoogeveen
Project info

Project info

Aan de rand van het bedrijventerrein De Wieken in Hoogeveen staat het huidige dienstencentrum van Ambiq. De locatie wordt uitgebreid met 32 plaatsen nieuwbouw hierdoor is meer ruimte nodig voor ondersteunende functies. Het huidige dienstencentrum wordt gerevitaliseerd en uitgebreid met extra therapieruimten en een zaal voor psychomotorische therapie. Ook zal de uitbreiding een deel kantoorruimte bevatten welke wordt gebaseerd op Het Nieuwe Werken.

In de ruimtelijke opzet is gekozen om de materialisering van het huidige pand te omarmen in een bijpassende hedendaagse architectuur. De volumes van de nieuwbouw adopteren elk een gebruikt materiaal van het bestaande gebouw. Hierdoor ontstaat er een ensemble van verschillende volumes welke ook past in de kleinschalig opgezette huidige bebouwing. De huidige woningen worden gekenmerkt in de voorgevel door een vierkant raam in een zinken opbouw. Dit kenmerk is in de nieuwbouw als uitgangspunt gebruikt voor de gevelopeningen tot aan het verlichtingsplan.

Stabiel binnenklimaat
Voor de warmteopwekking is gekozen voor een laag temperatuursysteem door middel van vloerverwarming terwijl in de pmt-ruimte gebruik wordt gemaakt van een klimaatplafond. De daken zijn voorzien van een witte dakbedekking op basis van natuurlijke grondstoffen wat een positieve bijdrage levert aan een stabiel binnenklimaat en is voorzien van een cradle to cradle certificaat. Voor het verlichtingsplan is geheel uitgegaan van LED verlichting wat erg gunstig is voor de exploitatie en energieverbruik.

 

 

8 / 8